Wednesday 14 January 2015

Engleska limun torta

Potrebno:
110gr brašna
110gr maslaca
110gr šećera u prahu
2 jajeta
prašak za pecivo
vanilin-šećer
rendana kora limuna
Preliv:
1 dl jake limunade
Fil:
300gr šećera
3 jajeta
rendana kora limuna
sok od 3 limuna
200gr maslaca
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, odvojeno umutite maslac, pa sjedinite obje mase. Dodajte brašno, prašak za pecivo i rendanu koru limuna. Ujednačite masu i pecite pola sata na 170 stepeni u podmazanom i pobrašnjenom plehu. Pečenu i ohlađenu tortu prepolovite popreko, pa i jednu i drugu koru zalijte limunadom.
Za fil umutite jaja sa šećerom i kuvajte na pari dok se ne zgusne. Skinite s vatre, ohladite, dodajte rendanu koru i sok limuna. Dok se fil hladi, pjenasto umutite maslac, pa sjedinite obje mase (mora da ide hladno na hladno). Nafilujte cijelu tortu, između kora i sa strane. Dekorišite po želji.
Uživajte!

No comments:

Post a Comment