Saturday 10 January 2015

Jogurt tava / Elbasan tava

Potrebno:
400 g mesa bez kosti (janjetina, teletina) izrezanog na kockice
1 kašika mljevene crvene paprike
so, biber
2 jaja
200 ml jogurta
100 ml kiselog vrhnja
1 kašika brašna
2 kašike ulja
1 kašika maslaca
1 češanj bijelog luka
1 kašika peršina


Priprema:
U tavu nasuti ulje, dodati meso, posoliti, pobiberiti, posuti mljevenom paprikom i dinstati ga na umjerenoj vatri. Po potrebi dodavati malo vode. Pred kraj dinstanja dodati maslac i nastaviti dok meso ne omekša. Umutiti (viljuškom) jaja, pa dodati u njih jogurt, kiselo vrhnje, brašno, nasjeckan bijeli luk i peršin. Izdinstano meso prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti ga pripremljenom mješavinom jaja i jogurta te ga zapeći u rerni zagrijjanoj na 220°C oko 20 minuta. Poslužiti ga sa salatom po izboru.

No comments:

Post a Comment