Monday 2 March 2015

Riblje ćufte u paradajz sosu

























Potrebno:
1,2 kg oslića (ili možete koristiti mljevenu tunu ocijeđenu od ulja)
mješavina začina za ćufte
glavica luka
paradajz po potrebi
Priprema:
Oslić dobro očistiti od kostiju i kože. Ne bi trebao biti potpuno odleđen jer se teško melje. Samljeti ga na mašini za meso.
Mješavinu začina za ćufte pripremiti prema uputstvu sa kesice. Pažljivo sjediniti sa ribom i raditi rukom sve dok se lijepo ne poveže. Ostaviti u frižideru da prenoći.
Na ulju upržiti sitno sjeckanu glavicu crnog luka, dodati kašiku do dvije brašna i preliti sokom od paradajza i vodom. Kada proključa, spuštati male ćufte da se kuvaju oko 15-20 min.
Po želji možete poslužiti uz pire krompir ili tjesteninu.

No comments:

Post a Comment