Potrebno:
600 gr šampinjona
1 kg bijelog pilećeg mesa
500 gr malo debljih kora za pitu
2 jaja, biber, senf
200 gr sira
1/2 čaše pavlake
2 veće glavice crnog luka
začin, so
Priprema:
Kore za pitu podjelite na dva dijela (6 kora za svaki rolat). Svaku koru poprskajte uljem. Bijelo pileće meso isjecite u šnicle. Meso posolite i premažite sa senfom. Šampinjone izdinstajte sa lukom i začinite začinom i biberom. U prohlađene šampinjone ubacite jedno jaje pa ih poredajte po cijeloj površini kore (oba rolata). Meso poredajte preko šampinjona (oba rolata). Narendajte sir preko mesa i šampinjona (100 gr po rolatu). Uvijte u rolat. Umutite pavlaku i žumanjak i time premažite rolate. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 min. Uživajte!
No comments:
Post a Comment