Potrebno:
400 gr mljevenog keksa
150 gr petit keksa
10 čokoladnih bananica
200 gr šećera
1,2 dl mlijeka
4 pudinga od vanilije
200 gr margarina, 2 šlaga
Priprema:
U dubljoj posudi pomješati 6 dl mlijeka i šećer, kuvati dok ne provri. Posebno pomješati prašak za puding sa 4 dl mlijeka i sipati u ključalo mlijeko, kuvati dok se masa ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi. Omekšali margarin pomješati sa ohlađenim pudingom i umutiti sa mikserom. Čokoladne bananice isjeći na kockice. U mješavinu pudinga i margarina, dodati bananice, mljeveni keks i dobro izmješati. Petit keks nakratko potopiti u ostatak mlijeka i njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne. Šlag umutiti i dekorisati po želji.
No comments:
Post a Comment