Tuesday, 13 January 2015

Jagnjeći but sa kiselim krastavcima

Potrebno:
1 jagnjeći but
3 kisela krastavca
3 glavice crnog luka
so, biber
Sos:
2 kašike ulja ili masti
1 kašika brašna
1 kisela pavlaka
1 kašičica senfa


Priprema:
Kisele krastavce isecite na tanke štapiće, šiljatim nožem zasecite meso i stavljajte štapiće krastavaca. Posolite i pobiberite meso. Očistite i isecite sitno crni luk. U dublji sud stavite but, pored njega rasporedite luk i dodajte 2 dcl vode. Poklopite sud. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stupnjeva 1 sat i 30min. Povremeno prelivajte meso sokom u kome se peče i poslednjih 15 minuta pecite bez poklopca.
Sos: U sud stavite ulje i brašno, izmešajte dobro, dodajte pavlaku, stavite da proključa, sklonite sa šporeta i dodajte senf. Sos prelijte preko pečenja.

No comments:

Post a Comment