Potrebno:
350-400 g kuvane piletine
3 dl bešamel umaka
malo sjeckanog peršunovog lista
1 mladi crni luk
so, mješavina začina, biber
Bešamel umak:
1 kašike maslaca
1 kašika brašna
2 dl mlakog mlijeka
so, bijeli biber, muškatni orah
3 dl bešamel umaka
malo sjeckanog peršunovog lista
1 mladi crni luk
so, mješavina začina, biber
Bešamel umak:
1 kašike maslaca
1 kašika brašna
2 dl mlakog mlijeka
so, bijeli biber, muškatni orah
Priprema:
Skuvati pravu domaću pileću supicu, pa kuvanu piletinu odvojiti od kostiju i isjeckati na male kockice ili rezance.
Skuvati pravu domaću pileću supicu, pa kuvanu piletinu odvojiti od kostiju i isjeckati na male kockice ili rezance.
Napraviti gusti bešamel umak, tako što ćete na rastopljenom maslacu propržiti brašno, sipati mlijeko, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne.
Sjeckano pileće meso izmiješati sa ohlađenim bešamel umakom, dodati još sitno sjeckan mladi luk i peršunov list, pa sve začiniti po ukusu.
Oblikovati kuglice veličine marelica/kajsija, svaku uvaljati u brašno, umućeno jaje i krušne mrvice. Dobije se oko 20-tak kuglica.
Kratko propržiti u dubokom ulju da porumene, pa izvaditi na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
Poslužiti toplo uz neko povrće po vašem izboru.
No comments:
Post a Comment