Friday, 6 March 2015

Bečka šnicla

























Potrebno:
600 g telećeg filea ili krtog mesa
2 jaja
so
meko brašno
mrvice hljeba
ulje ili mast
Za dekoraciju: kriška limuna, peršun
Za prilog: salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza ili zelena, krompir u peršunu ili tartar umak.
Priprema:
Isjeći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ukusan obrok.  Ivice blago zasijecite. Šnicle pokriti celofanom i nježno izlupajte. Debljina šnicle je individualna, neko voli kada je meso deblje, a neko kada je tanje. Uobičajena debljina je oko  6 mm. Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta.
Jaja ulupajte viljuškom, nikako mikserom. Uvaljajte šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso umotajte u mrvice. Šniclu blago otresti poslije ovog koraka. Odmah prenijeti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrijali dosta ulja (2-3 cm).
Stalnim pomjeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet  minuta i meso će biti gotovo.
Kada je gotovo, izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocijedi od suvišne masnoće na ubrusu.

No comments:

Post a Comment