Friday, 13 March 2015

Šarena pita

























Potrebno:
400 gr kora za pitu
400 gr  tvrdog sira
300 gr kukuruza šećerca
5 jaja
5 kašike kisele pavlake
2 glavice crnog luka
200 gr dimljene slanine ili šunke
1 crvena paprika
so, bijeli biber po ukusu
ulje
Preliv:
2 jaja,
3 kašike sira,
2 kašike pavlake,
150 ml jogurta,
so i biber po ukusu
Priprema:
Pomiješajte izrendani sir, jaja, pavlaku, sitno isjeckan ili blendiran crni luk, šunku ili slaninu sitno isjeckane i sitno isjeckanu papriku.
Kukuruz prosijte i dodajte sastavu. Začinite sa solju i biberom po ukusu.
U tepsiju stavite 4 kore koje ste premazali mješavinom ulja i vode, pa na četvrtu koru stavite nadjev.
Tako uradite do kraja.
Ulupajte sastojke za preliv pa prelijte pitu ovim sastavom, izbušite nožem pa stavite da se peče na 200 stepeni dok odozgo ne porumeni, otprilike 30 minuta.
Pečenu pitu prohladite, isijecite i poslužite. Poslužite uz jogurt.

No comments:

Post a Comment