Tuesday, 10 March 2015

Teletina ispod sača

























Potrebno:
teletine 2 kg
krompira 1,5 kg
bijeli luk, svježa paprika, paradajz (po želji)
vode 1 čaša
peršun     .
ulje     .
mješavina začina    .
so, biber
Priprema:
Teleće meso od prednje četvrti očistimo od kostiju, posolimo, natrljamo mješavinom začina i pustimo da odstoji nekoliko sati. Krompir očistimo, nasiječemo na polovine, posolimo, začinimo svježom paprikom, paradajzom i lukom.
U sač stavimo krompir, na krompir teleće meso zaliveno vodom, a zatim dodamo malo ulja te sač poklopimo.
Žar od drva i uglja stavimo ispod sača i na poklopac te pečemo oko 40 minuta. Sač zatim otvorimo, meso okrenemo i ponovo poklopimo sačem, namaknemo žar te ostavimo da se peče još 30-40 minuta.
Gotovo teleće pečenje isijecite na komade i poslužite toplo sa krompirom i salatom po želji.

No comments:

Post a Comment