Saturday, 14 March 2015

Tiramisu

























Potrebno:
4 jaja
500g mascarpone sira
80g šećera u prahu
250g piškota
2 dcl jake slatke kave
1 dcl ruma
100g kakao praha
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka te u žumanjke dodati malo soli i šećer dok se smjesa ne zapjeni i pobijeli. U smjesu dodati mascarpone sir i umiješati sve skupa kuhačom. U drugoj posudi istući bjelanjke uz malo soli. Kada pjena postane kompaktna prekinuti. Zatim kuhačom umiješati pjenu od bjelanjka u prije dobivenu smjesu i krema je gotova.
U većoj posudi pomiješati ohlađenu kavu i rum. Pripremiti posudu u kojoj ćemo slagati tiramisu. Piškote umočiti u mješavinu kave i ruma par sekundi i slagati u pripremljenu posudu. Nakon što ste složili cijelo dno, sve premazati kremom. Zatim ponavljati postupak sve do vrha posude.
Na kraju staviti kakao u malo sito i raspršiti kakao po cijeloj površini kreme. Pripremljeni tiramisu staviti u frižider da se ohladi na par sati.

No comments:

Post a Comment