Potrebno:
šaran od 2 do 2,5 kg
šampinjoni 1 pakovanje
praziluk 1 kom
limun 2 kom
peršun 1 vezica
bijeli luk 1 kom
mrkva 1 kom
bijelo vino 0,5 l
ulje 0,5 l
so, biber i mješavina začina
šampinjoni 1 pakovanje
praziluk 1 kom
limun 2 kom
peršun 1 vezica
bijeli luk 1 kom
mrkva 1 kom
bijelo vino 0,5 l
ulje 0,5 l
so, biber i mješavina začina
Priprema:
Zasjeći šarana na šnitove, te u svaki staviti peršun, bijeli luk, limun i mješavinu začina. Napuniti ga nadjevom.
Zasjeći šarana na šnitove, te u svaki staviti peršun, bijeli luk, limun i mješavinu začina. Napuniti ga nadjevom.
Nadjev:
Isjeckati praziluk, mrkvu, bijeli luk, šampinjone, sjeckani peršun, biber ( po ukusu, mogu i suve šljive i tucana paprika). Nadjevenog šarana zatvoriti čačkalicama i staviti u pleh sa uljem.
Isjeckati praziluk, mrkvu, bijeli luk, šampinjone, sjeckani peršun, biber ( po ukusu, mogu i suve šljive i tucana paprika). Nadjevenog šarana zatvoriti čačkalicama i staviti u pleh sa uljem.
Peći od 50 do 60 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Kad počne da rumeni, preliti ga mješavinom bijelog vina i ulja. Češće prelivati, radi sočnosti. Pred kraj pečenja, nalivati smjesom iz pleha.
Služiti topao, ukrašen limunom. Kao prilog staviti crveni i zeleni rižoto ili ( i ) šampinjone, ili povrće po vašem ukusu.
Tako sam željna rečne ribe..ovde je skoro nema , ali jeizobilje morse
ReplyDelete