Potrebno:
2 jaja
9 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika ulja
10 kašika brašna
1/3 praška za pecivo
1 kašika kakao praha
10 kašika mlijeka
2 kašike marmelade ili želea od malina
100-150 g malina
200 ml slatke pavlake za šlag
250 g jogurta
2 kašike šećera u prahu
nekoliko kapi ekstrakta limuna
9 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika ulja
10 kašika brašna
1/3 praška za pecivo
1 kašika kakao praha
10 kašika mlijeka
2 kašike marmelade ili želea od malina
100-150 g malina
200 ml slatke pavlake za šlag
250 g jogurta
2 kašike šećera u prahu
nekoliko kapi ekstrakta limuna
Priprema:
Pjenasto izmiksati žumance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodavati postepeno ulje i mlijeko, a na kraju i brašno, prašak za pecivo i kakao. Od bjelanaca umutiti čvrst snijeg i varjačom ga umiješati u smjesu. Smjesu uliti u kalup za voćne torte koji prethodno premažete s malo margarina i pobrašnite. Peče se na 180°C u prethodno zagrijanoj rerni.
Pjenasto izmiksati žumance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodavati postepeno ulje i mlijeko, a na kraju i brašno, prašak za pecivo i kakao. Od bjelanaca umutiti čvrst snijeg i varjačom ga umiješati u smjesu. Smjesu uliti u kalup za voćne torte koji prethodno premažete s malo margarina i pobrašnite. Peče se na 180°C u prethodno zagrijanoj rerni.
Nakon 15 minuta, kada tijesto počne da se odvaja od kalupa, izvaditi iz rerne. Ohlađeni biskvit okrenuti na tanjir, premazati marmeladom i ravnomjerno po njemu rasporediti maline. Preko malina premazati krem dobijen od čvrsto umućene slatke pavlake za šlag, šećera u prahu, limunovog ekstrakta i jogurta.
Ukrasiti po želji i prije posluživanja ostaviti još barem dva sata na hladnom mjestu.
No comments:
Post a Comment