Thursday, 13 November 2014

Čokoladna srca

Potrebno: 
200 gr brašna
100 gr čokolade
prašak za pecivo
vanila šećer
200 ml mlijeka
3 kašike kakaa, 4 jaja
Fil: 
3 pudinga od čokolade
600 ml mlijeka
1 kesica šlaga, ekstrakt ruma
100 g čokolade
150 gr maslaca
Priprema:
Skuvati 3 pudinga od čokolade u pola litra mlijeka i pustiti da se ohladi. U ohlađen puding dodati maslac, narendanu čokoladu, umućen šlag i ekstrakt ruma. Umutiti posebno bjelanca, potom žumanca sa malo šećera, zatim dodati sve ostale sastojke a čokoladu izrendati na krupno.
Puniti u kalupe i peći 15-ak minuta na 200 stepeni. Kada biskvit bude gotov, sjeći na pola, puniti filom i preliti čokoladom. Uživajte!

No comments:

Post a Comment