Potrebno:
400 gr pilećih filea
400 gr slanine
2 kašike maslaca
2 kriške hljeba
1 limun
5 kašika maslinovog ulja
1 zelena salata
200 gr cherry paradaiza
150 gr gljiva
1 češanj bijelog luka
300 gr gaude
Biber, So
Priprema:
Piletinu narezati na kockice. Gljive oprati i narezati na listiće. Na tavi zagrijati maslac i popržiti piletinu, slaninu i gljive. Začiniti sa soli i bibrom. Izvaditi piletinu,slaninu i gljive na tanjir da se ohladi. Hljeb narezati na male kockice i s bijelim lukom popržiti na tavi dok ne postane hrskav. Salatu i cherry paradaiz dobro operite I pomješajte. Sok od limuna pomiješati s maslinovim uljem, dodati so i biber I preliti preko salate, sve dobro izmješati. Salatu staviti na tanjir I po vrhu rasporediti komadiće sira. Poslužiti uz prilog po želji.
400 gr pilećih filea
400 gr slanine
2 kašike maslaca
2 kriške hljeba
1 limun
5 kašika maslinovog ulja
1 zelena salata
200 gr cherry paradaiza
150 gr gljiva
1 češanj bijelog luka
300 gr gaude
Biber, So
Priprema:
Piletinu narezati na kockice. Gljive oprati i narezati na listiće. Na tavi zagrijati maslac i popržiti piletinu, slaninu i gljive. Začiniti sa soli i bibrom. Izvaditi piletinu,slaninu i gljive na tanjir da se ohladi. Hljeb narezati na male kockice i s bijelim lukom popržiti na tavi dok ne postane hrskav. Salatu i cherry paradaiz dobro operite I pomješajte. Sok od limuna pomiješati s maslinovim uljem, dodati so i biber I preliti preko salate, sve dobro izmješati. Salatu staviti na tanjir I po vrhu rasporediti komadiće sira. Poslužiti uz prilog po želji.
No comments:
Post a Comment