Potrebno:
1 veće pile
Fil:
3 kašike ulja, so, biber
20 gr crnog luka
1-2 dl mlijeka
30 gr suhe slanine
2 jaja
3 kriške kruha
peršun
Priprema:
Pile očistiti i oprati, pa izvana natrljati solju a iznutra vegetom. Kruh izrezati na kockice i preliti sa hladnim mlijekom. Na ulju popržiti luk i suhu slaninu sitno narezanu, prelijemo preko ocjeđenog kruha, dodamo jaja, sitno narezani peršun, posolimo, pobiberimo i sve dobro izmješamo. Tim nadjevom napunimo pile a otvor zatvorimo sa čačkalicama.
Pečemo na 210 stupnjeva uz stalno prelijevanje vlastitim sokom ( u koliko je potrebno može se dodati i malo vode).
Poslužiti samo ili uz neki prilog po želji.
1 veće pile
Fil:
3 kašike ulja, so, biber
20 gr crnog luka
1-2 dl mlijeka
30 gr suhe slanine
2 jaja
3 kriške kruha
peršun
Priprema:
Pile očistiti i oprati, pa izvana natrljati solju a iznutra vegetom. Kruh izrezati na kockice i preliti sa hladnim mlijekom. Na ulju popržiti luk i suhu slaninu sitno narezanu, prelijemo preko ocjeđenog kruha, dodamo jaja, sitno narezani peršun, posolimo, pobiberimo i sve dobro izmješamo. Tim nadjevom napunimo pile a otvor zatvorimo sa čačkalicama.
Pečemo na 210 stupnjeva uz stalno prelijevanje vlastitim sokom ( u koliko je potrebno može se dodati i malo vode).
Poslužiti samo ili uz neki prilog po želji.
No comments:
Post a Comment