Potrebno:
800 gr odrezaka soma
50 ml ulja
100 gr crvenog luka
1 ljuta paprika
50 gr koncentrata paradaiza
1,6 l vode
1 fant za riblju supu i paprikaš
pola limuna
100 ml bijelog vina
Priprema:
Na ulju kratko propržite nasjeckani luk, dodajte narezanu ljutu papriku i sve zajedno popržite (dodavajući malo vode) oko 10 min. Nakon toga dodajte koncentrat paradaiza i vodu. Dodajte fant i pustite da proključa i povremeno promješajte. Odreske soma pospite sa limunovim sokom i dodajte u šerpu. Ribu nastavite kuhati na laganoj vatri oko 20 min. Predkraj kuhanja dodajte vino. Uživajte!
800 gr odrezaka soma
50 ml ulja
100 gr crvenog luka
1 ljuta paprika
50 gr koncentrata paradaiza
1,6 l vode
1 fant za riblju supu i paprikaš
pola limuna
100 ml bijelog vina
Priprema:
Na ulju kratko propržite nasjeckani luk, dodajte narezanu ljutu papriku i sve zajedno popržite (dodavajući malo vode) oko 10 min. Nakon toga dodajte koncentrat paradaiza i vodu. Dodajte fant i pustite da proključa i povremeno promješajte. Odreske soma pospite sa limunovim sokom i dodajte u šerpu. Ribu nastavite kuhati na laganoj vatri oko 20 min. Predkraj kuhanja dodajte vino. Uživajte!
No comments:
Post a Comment