Potrebno za biskvit:
4 žumanjka
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
1/2 čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 kašike kakaa
Potrebno za kremu:
4 bjelanjka
5 kašika šećera
1 vanilija šećer
Potrebno za glazuru:
1 čokolada
1-2 kašike ulja
Priprema:
Biskvit se priprema standardno – najprije žumanca i šećer pjenasto umutite, te nakon toga dodajte ostale sastojke. Stavite peći otprilike 40 minuta na 180 C.
Priprema kreme:
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, te dodajite polako kašiku po kašiku šećer, te vanilija šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi. Uživajte!
4 žumanjka
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna
1/2 čaša ulja
1 prašak za pecivo
1 do 2 kašike kakaa
Potrebno za kremu:
4 bjelanjka
5 kašika šećera
1 vanilija šećer
Potrebno za glazuru:
1 čokolada
1-2 kašike ulja
Priprema:
Biskvit se priprema standardno – najprije žumanca i šećer pjenasto umutite, te nakon toga dodajte ostale sastojke. Stavite peći otprilike 40 minuta na 180 C.
Priprema kreme:
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, te dodajite polako kašiku po kašiku šećer, te vanilija šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi. Uživajte!
No comments:
Post a Comment