Saturday, 8 November 2014

Pita sa pečenim paprikama i sirom

Potrebno:

500 gr kora za pitu
800 gr pečene paprike (dobro ocjediti od ulja prije upotrebe)
250 gr mortadele
400 gr švapskog sira
4 dl pavlake
2 dl mlijeka
2 kašike ajvara
4 kašike ulja
5 jaja, mješavina začina



Priprema:
Mortadelu i filee pečenih paprika isjeći na kocke. Posebno umutiti švapski sir, 2 jaja, ajvar i 2 dl pavlake. Dno nauljene tepsije prekriti duplim redom kora za pitu, preko njih rasporediti kockice pečene paprike. Preliti sa polovinom umućenog premaza od sira i posuti polovinom mortadele. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti sa korom. Isjeći na kocke prije pečenja. Posebno umutiti 2 dl pavlake, 3 jaja i mlijeko. Preliti preko pite i staviti da se peče. Uživajte!

No comments:

Post a Comment